Roos – Nederlands en Spaans

Roos VELDT (32 jaar oud) is Nederlands. Zij is Yogaleraar en gecertificeerd fysiotherapeut, Zij is ook gespecialiseerd in Ayurvedische massages. Ze geeft les en doet yogaworkshops in verschillende scholen van Nederland (Flow of Yoga, Cheiron, Kinesitherapy, Ohm Yoga Studio, Life Fit Center en Glow Yoga Studio in Haarlem).

"Toen ik een paar jaar geleden een heel intense tijd beleefde, ervoer ik voor de eerste keer wat yoga kan doen. Mijn nekproblemen zijn minder geworden, de hoofdpijn is verdwenen en ik werd me steeds bewuster van mijn ademhaling. De adem waar ik vroeger niet aan dacht... De rust die is daardoor heb gekregen, is zo bijzonder geweest dat ik besloot aandacht te schenken aan de ademhaling tijdens mijn behandelingen als fysiotherapeut. Sinds 2006 geef ik les bij Body Balance / Club Yoga in een sportschool. Omdat ik steeds meer wilde weten over de ademhaling, ben ik een vierjarige cursus bij Saswitha yoga en filosofie gaan volgen. Ik nam ook lessen over problemen met de onderrug en het bekken. Ik heb ook veel geleerd over het lichaamswerk, biofeedback, slaapproblemen, klachten voor en na de bevalling en de lichamelijke conditie tijdens zwangerschap met Yoga Nidra en Yin Yoga. In september 2016 ben ik begonnen met een ademhalingsmodule en en een jaar specialisatie gevolgd voor yoga tijdens de zwangerschap .


Ik wil graag deze kennis doorgeven die ik de afgelopen jaren heb opgedaan voor anderen. Ik wil dat de deelnemers hun eigen lichaam ontdekken. Yoga is zoveel meer dan een houding tijdens de les,
je kunt het op elk moment van de dag gebruiken! "

Bérengère – frans, nederlands, engels en spaans

Bérengère NIEROP-COPIN (42) is Française; eind jaren 90 kwam ze
in Amsterdam aan in het kader van een uitwisselingsprogramma
van universiteiten. Uiteindelijk is ze 20 jaar in Nederland gebleven
en is ze getrouwd met Bas met wie ze samen twee zonen
heeft: Max (12) en Gil (8).

Zomer 2014 namen ze de beslissing om aan de Costa Brava te gaan wonen.
Niet in een van de drukbezochte toeristische plaatsen maar ietsje landinwaarts,
tussen het Zuid Franse Perpignan en Barcelona, in een zonnige oase van rust
genaamd “Pla de l´Estany”.

Daar heeft Bérengère een mooi evenwicht gevonden tussen werk en privé
en geniet optimaal van het leven midden in de natuur. Ze werkt als marketing
en communicatie consultant en kwam op het idee om samen met haar yoga lerares
Monica deze Recharges te organiseren. Ze merkte namelijk op dat bijna iedereen
die op bezoek bij haar kwam helemaal uitgerust en opgeladen naar het Noorden terugkeerde.

Dat ligt natuurlijk aan haar gastvrijheid, maar zeker ook deze omgeving draagt bij
aan deze beleving.

Monica- Spaans, Engels


Monica ENERO (34) is Catalaanse en sinds 2015 de trotse eigenaresse van well being center Eqshala. Monica is getrouwd met Jordi en samen hebben ze een dochter: Elia (4).

De gediplomeerde therapeute en yoga lerares heeft het drukke Barcelona geruild voor het landelijke Pla de l´Estany waar ze, in haar prachtige yoga centrum, allerlei activiteiten aanbiedt met experts uit de hele wereld. Zij zal onder andere de massages verzorgen tijdens de Recharges. Zelf geeft Monica coaching sessies met paarden en Hatha Vinyasa Yoga lessen.

En daarnaast is zij bijzonder geïnteresseerd in onze voeding en zal zij samen met Cristina Alcàzar Pascual zorg dragen voor de uitgebalanceerde maaltijden tijdens de Recharges. Cristina is Chef kok en heeft zich gespecialiseerd in de energetische keuken.

Net als Bérengère is Monica een creatieve ondernemer maar tegelijk iemand die van mensen en mooie dingen houdt. Hun gezamenlijk interesse voor well-being in het algemeen heeft geleid tot COSTA BRAVA RECHARGES…

 

Bas – – nederlands, frans, engels en spaans

Bas NIEROP (44); Geboren in Alkmaar, getrouwd met Bérengère. Samen hebben ze twee kinderen Max en Gil.
Na zijn militaire dienst heeft Bas veertien jaar als transport planner gewerkt. Daarna twee jaar bedrijfsleider in de Horeca, maar omdat 'het zuiden' altijd bij Bas en Bérengère bleef kriebelden, hebben ze eind 2013 definitief de beslissing genomen. Hij heeft toen na veel wikken en wegen toch ontslag genomen en zijn ze in de zomer van 2014 aan de Costa Brava aangeland.

Bas probeert meestal thuis te zijn voor de kinderen, en heeft daardoor tijd voor een aantal projecten. Hij werkt vanuit huis,bouwt o.a. websites voor vrienden en bekenden. Zodoende dat hij ook de website voor CBR heeft gemaakt. Verder is Bas meer achter de schermen bezig voor CBR.

Net als zijn vrouw Bérengère, viel het hem ook op dat vrienden en familie een stuk relaxter huiswaarts keerden na een kort verblijf. Het leek of de manier van leven hier toch ook een wisselwerking heeft op de visite. En als hij nou één ding aan moet wijzen, zal dat lastig worden. Maar dat het hier in Pla de l'Estany er een stuk relaxer aan toegaat dan in Holland, moge duidelijk zijn. Bijna iedereen neemt de tijd 's middags om goed te eten. De vele restaurantjes, zelfs op het afgelegen platteland, zitten redelijk vol. Er zijn er bij die draaien twee tot drie shiften in de middag. En bij die middagmaaltijd hoort een glaasje wijn, en een borreltje (Xupito) na. Dit, in combinatie met de adembenemende omgeving geeft wellicht de gelegenheid aan de lokale bevolking om wat relaxer aan te kunnen doen. Als je hier op bezoek bent kan het haast niet anders dan dat je er zelf ook relax van wordt. Bij Bas werkte dat wel zo...